رنگ پودری چیست؟

رنگ پودری چیست؟

 میخواهیم در این مقاله به جواب سوال رنگ پودری چیست بپردازیم همچنین، انواع رنگ  پودری و مزایا و معایب آن از سر تیتر های مهم  این مقاله هستند که در ادامه به آنها میرسیم، با ما همرا باشید.

رنگ پودری چیست؟

یک نوع از رنگ های پر استفاده و پر کاربرد صنایع مختلف همچون دوچرخه سازی ،لوازم خانگی،ماشین سازی و دیگر صنایع است این رنگ دارای پوشش پودری منسجم میباشد که از ترکیبات پگیمنت،رزین،فیلر و مواد افزودنی خاص دیگری ساخته شده است این مواد طی فرایندی با هم مخلوط شده حرارت میبیند سپس بعد از سرد شدن و الک شدن به شکل پوششی منسجم از پودر های رنگی در می آیند.

نحوه رنگ کاری رنگ پودری

نحوه رنگ کاری رنگ پودری

ابتدا سطح مورد نظر برای رنگ کاری را پاک از هرگونه اکسید،روغن،گریس،پلیسه و دیگر آلودگی ها میکنند تا چیزی مانع چسبندگی بین سطح رنگ کاری و رنگ نشود این رنگ در هنگام اجرا در مخازن تفنگ های پاشش(کلت پاشش) به شکل پودری دیده میشوند.

 دستگاه اجرایی و تفنگ پاشش باعث باردار شدن ذرات پودر های رنگی میشود و پس از آن بر روی سطح قطعه که از قبل باردار شده از طریق فشار پمپ دستگاه هدایت و پاشش انجام میشود این پودر به دلیل داشتن بار های مغناطیسی به صورت یکپارچه و یک دست روی کار مینشیند.
در ادامه برای تثبیت یا پخته شدن رنگ به روی کار آن را داخل کوره در دمای بین ۱۸۰ تا ۲۲۰ درجه قرار میدهند تا مقاومت و پایداری رنگ روی قطعه بیشتر شود بعد از گذشته از این مرحله و حرارت دیدن در کوره ، حاصل رنگی ضخیم و مقاوم در شرایط سخت به دست می آید که خش نمیشد و همچنین در برابر واکنش های شیمیایی نیز پایدار بوده و پوسته نمیشود.

محتوای پیشنهادی: رال رنگ پودری

انواع رنگ پودری

رنگ های پودری به طور کلی به ۴ دسته تقسیم میشوند:

  1. رنگ های پودری اپوکسی(Epoxy)
  2. رنگ های پودری پلی استر
  3. رنگ های پودری پلی اورتان
  4. رنگ های پودری ترکیبی

رنگ های پودری اپوکسی

این مواد ها دارای مقاومت بسیار بالایی در شرایط سخت هستند رنگ اپوکسی به دلیل داشتن مقاومت کم در برابر نورخورشید و اشعه فرا بنفش، در محیط های داخلی که در معرض این اشعه ها نیست مورد استفاده قرار میگیرد مانند صنایع لوازم خانگی

رنگ های پودری پلی استر

مقاوم دربرابر نور خورشید و اشعه فرابنفش (Violet rays)میباشد و بخاطر زیبایی که دارد برای رنگ کاری در وسایل تزئینی مورد استفاده قرار میگیرد

رنگ های پودری پلی اورتان

مدلی مشابه به رنگ پلی استر است که به کار های زیبایی و براقی خاصی میدهد برای کسانی که به دنبال رنگ های براق میگردند انتخاب مناسبی میتواند باشد

رنگ های پودری ترکیبی

بر خلاف چند مورد قبل این نوع از رنگ پودری دمای پخت رنگی پایین تری دارد و همین باعث میشود رنگی براق تر با تنوع رنگی بیشتر از رنگ های پودری ببینیم.

محتوای پیشنهادی: مقایسه رنگ پودری و مایع

مزایای رنگ پودری الکترواستاتیک

رنگ پودری الکترواستاتیک یک پوشش رنگ بسیار یکنواخت و با کیفیت را عرضه می کند و یک روش کارآمد برای پرداخت کاری سطوح است، که مستحکم ، و در برابر خراش مقاوم است. این رنگ ها ساختار بسیار محکمی دارند و قطعه رنگ کاری شده توسط آن نسبت به عوامل محیطی ( مانند حرارت ، رطوبت ، سایش، ضربه، اشعه فرابنفش خورشید و خوردگی و .. ) مقاوم تر خواهد بود و دوام بیشتری خواهد داشت.
این رنگ ها را می توان بر روی طیف وسیعی از فلزات با ضخامتی بین کمتر از یک میلی متر تا بیش تر از ۵ میلی متر بکار برد که به نیازمندی ها و نوع پوشش رنگ بستگی دارد.

یکی از مزیت های دیگرپوشش رنگ پودری الکترواستاتیک نسبت به پوشش رنگ مایع این است که زمان لازم برای آماده شدن رنگ و بهره برداری از قطعه کار سریع تر است. انجام عملیات رنگ کاری با رنگ الکترواستاتیک بسیار سریع است و پس آن این رنگ ظرف کمتر از چند ساعت خشک می شود و آماده تحویل است.
رنگ های پودری همیشه ارزان ترین رنگ های موجود در بازار نیستند، اما اغلب بنا به دلایل مختلف هوشمندانه ترین و مقرون به صرفه ترین انتخابی هستند که می توانید داشته باشید.

 همچنین رنگ پودری الکترواستاتیک از محیط زیست حفاظت می کند. در حالی که رنگ های مایع حاوی حلال هایی هستند که آلاینده های به نام ترکیبات آلی فرار دارند، رنگ های پودری حلال ندارند و مقدار بسیار ناچیزی از ترکیبات آلی فرار را در جو آزاد می کنند و از این رو در طول این نوع رنگاری برخلاف رنگ مایع هیچ ماده سمی مضری تولید نمی شود و در نتیجه به محیط زیست آسیبی وارد نمی شود.

حذف ترکیب آلی فرار و کاهش پسماند باعث صرفه جویی در هزینه ها نیزمی شود و به شرکت ها کمک می کند تا بهتر بتوانند با مقررات سازمان حفاظت از محیط زیست خود را مطابقت دهند.
علاوه براین، ذرات رنگ پودری الکترواستاتیک که به اطراف پاشیده می شوند را می توان جمع آوری کرد و آنها را مجددا مورد استفاده قرار داد و در نتیجه بازده این رنگ ها دارای  درصد بالایی است.

معایب رنگ پودری الکترواستاتیک

در رنگ کاری با رنگ پودری الکترواستاتیک باید جسم بار دار شود تا ذرات پودر رنگ که دارای بار مقناطیسی هستند به روی آنها بنشیند همین باعث میشود که نتوانیم از این رنگ برای قطعات غیر فلزاتی مثله پلاستیک ها استفاده کنیم که از معایب این رنگ میباشد

  همچنین به دلیل جامد بودن این رنگ نمیتواینم به زخامت های پایینی برسیم.

قطعات بعد از رنگ کاری ابتدا باید داخل کوره قرار گیرند تا رنگ در آنجا پخته شود این امر باعث میشود در قطعات بزرگ مانند قطعات کشتی سازی نتوانیم از این روش استفاده کنیم که از دیگر معایب این رنگ است.

  • شما همراهان عزیز شیت متال ایران میتواند سوالات و نظرات خودتان را در قسمت دیدگاه ها با ما به اشتراک بگذارید،همکاران ما همواره آماده پاسخ گویی به شما عزیزان میباشند.

فهرست مطالب

به اشتراک گذاری این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهارده − 2 =